2011-12-09 15:10:04• hírek • Póti Orsolya

Nyíregyházi kisdiákok a szatmári könyvtárban

A népszerű rajzfilmgyáros, Walt Disney születésének 110. évfordulója alkalmából december 8-17. között programokat szervez a Szatmár Megyei Könyvtár. A rendezvénysorozatot elsősorban gyerekeknek dedikálják.

Walt Disney csodálatos világával szeretnék elvarázsolni a gyerekeket a Szatmár Megyei Könyvtár munkatársai. A népszerű rajzfilmgyáros tiszteletére számos érdekes programmal készültek. December 8-17 között a könyvtár gyermekkönyv kölcsönző részlegén Walt Disney alkotásaiból készült kiállítás várja a látogatókat; színes mesekönyveket és képregényeket tekinthetnek meg az érdeklődők.

December 12-14 között 17 órától olyan közismert mesefilmeket vetítenek a kicsiknek, mint a Szépség és a Szörnyeteg, a Hamupipőke, Hófehérke, Pinocchio, A Notre Dame toronyőr, Mikey Egér és A kis hableány.

Az esemény első látogatói a Nyíregyházi „Zelk Zoltán" Általános Iskola tizenkét kisdiákja volt, akik péntek délután 15 óra körül érkeztek a könyvtárba. A könyvtár munkatársai bemutatták a kicsiknek az olvasótermet és a gyermekkönyv kölcsönző részleget, ahol a Walt Disney-könyvkiállítást is megtekinthették. Veres Noémi könyvtáros Walt Disney életéről mesélt a gyerekeknek és bemutatta a színes mesekönyveket.

Ardelean Mircea, a Szatmár Megyei Könyvtár igazgatója kifejtette: a gyerekeknek szóló programok nagy sikernek örvendenek, hiszen minden ilyen jelegű rendezvény jó hangulatban telik el.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: